Om Ti på Topp Grenland

VELKOMMEN TIL ÅRETS SYKKELKAMPANJE I GRENLAND fra 10.mai til 1.oktober 2020. Påmelding åpner 5. Mai

Hva er Ti på Topp?

Ti på Topp Grenland er et tilrettelagt folkehelsetilbud i regi av Telemark Bedriftsidrettskrets. Tilbudet er for alle, uansett alder, og går ut på å besøke ulike sykkelmål rundt forbi i Grenland fra 10.mai til 1.oktober. Du kan delta på et bedriftslag, vennelag, familielag eller som individuell deltaker. Fra kampanjestart vil det være 15 ulike sykkelmål å besøke, og flere sykkelmål vil komme utover i sesongen. Sykkelmålene registreres i “Ti på Topp” appen eller på vår nettside. Via appen og din bruker kan du hele tiden følge med på hvor mange sykkelmål du har fullført.

Ti på Topp er trygt, enkelt og gøy!

Hvorfor Ti på Topp?

Ti på Topp legger til rette for at du kan være fysisk aktiv fra sykkelsete og samtidig oppleve å bli kjent med mange av Grenland sine flotte områder. Når du først har opplevd fordelene ved å sykle rundt i Grenland, får du garantert lyst til å prøve deg på flere av sykkelmålene i Ti på Topp. Det som er unikt med denne kampanjen er at alle turmålene kan nås med sykkel. Derfor kaller vi det sykkelmål. Ønsker du heller å gå eller løpe til en eller flere av sykkelmålene er det selvfølgelig opp til deg. Hensikten med Ti på Topp er å legge til rette for at du/dere kan være fysisk aktive og oppleve alle de flotte stedene Grenland har å by på. 

Utgangspunktet for hvor man starter for å nå et sykkelmål vil være ulikt. Blir et sykkelmål for langt unna er det fullt mulig å kjøre privat eller kollektivt nærmere sykkelmålet for å starte fra et annet sted. Det vil være gode parkeringsmuligheter i nærheten av alle våre sykkelmål. 

Hvordan melder jeg meg på? 

Last ned appen (Ti på topp) fra Google Play eller AppStore på din mobil. 
Registrer deg under Ti på Topp Grenland (fra 5. mai)
Velg ditt neste sykkelmål, og se veibeskrivelse og kart. 
Når du er i nærheten av sykkelmålet, trykker du “sjekk inn” i appen for at sykkelmålet skal bli registrert. 

Hvis du ikke har mobil kan du logge deg inn på www.grenland.tipåtopp.no og registrere dine sykkelmål på “min side”. Her kan du også gjøre endringer i din bruker. 

Hva koster det? 

For deltakelse koster det 130,- for voksne, og 50,- for barn (opp til fylte 13.år) for hele sesongen.

Hvorfor koster det penger?

Ti på Topp Grenland har kostnader knyttet til hjemmeside, app, skilt og premier med mer, og er driftet av Telemark Bedriftsidrettskrets.

Hvem kan delta? 

Individuell deltakelse:

Delta alene. Dersom du ønsker å gjennomføre Ti på Topp alene velger du påmelding for individuell deltakelse.

Bedriftslag:

Delta med din bedrift. Alle bedrifter kan delta. Her kan man også lage interne lag og konkurranser innad i bedriften, og sammenligne seg med andre bedrifter. Ti på Topp kan være et enkelt, morsomt og sosialt HMS tiltak på din arbeidsplass. Å gjennomføre Ti på Topp med kollegaer kan gi økt overskudd, samhold og trivsel blant ansatte. Vi oppmuntrer bedriftene til å dekke kostnadene for sine ansatte som en del av et aktivt tilbud til sine kolleger.

Vennelag:
Delta med venner. Ønsker du å ha med deg vennegjengen på et sykkellag velger du å delta i venneklassen. Hvert lag består av 3-8 deltakere. Del gjerne utfordringen med andre venner. Hvem klarer alle sykkelturene i løpet av sesongen?

Familielag:
Delta med din familie. Ønsker du å ha med deg familien på et sykkellag velger du å delta i familieklassen.  Hvert lag består av 3-8 deltakere. Del gjerne utfordringen med øvrig familie. Hvem klarer alle sykkelturene i løpet av sesongen? 

Påmelding barn:
Det er den voksne med mobil (bruker) som registrerer sine barn i familieklassen.
Det er også den voksne som registrerer sykkelmålene på hvert enkelt barn via sin bruker. Dersom du har barn fra 13 år som har egen mobiltelefon, og som ønsker å benytte denne til innsjekking under Ti på Topp- konkurransen- må de meldes på separat (egen bruker) og må være over 13 år. Hvis du oppretter familielaget "Familien Hansen" når du selv melder deg på, søker du bare opp det laget og får barnet inn under samme laget når du melder barnet på i etterkant.

Premier:

Vi vil kontinuerlig jobbe dynamisk via appen og utfordre deg til ulike sykkelmål, konkurranser og aktivitet. Vi vil trekke ut premier underveis. Alle voksne over 13 år som fullfører minst 10 sykkelmål får et populært Ti på Topp krus. Alle barn under 13 år som fullfører minst 4 sykkelmål får medalje.Ta gjerne bilder og legg ut i appen og vi vil trekke ut noen bildepremier underveis. 

Koronavettreglene (per dags dato): 

Maks 5 i gruppe
1 meter avstand
Vis hensyn til møtende folk
Unngå fysisk kontakt

Kampanjeperioden varer fra 10 mai og ut september, så du har god tid. Planlegg turene, smør med deg niste og få gode sykkelopplevelser i Grenland. 

Hold deg infomert på www.fhi.no om videre retningslinjer. 

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ:

Hjemmeside: www.grenland.tipåtopp.no

Facebook: @tipaatoppgrenland

Instagram: @tipaatoppgrenland (Ti på Topp Grenland)


Bruk #tipåtoppgrenland og tagg oss underveis i dine bilder om du ønsker å dele bilder med oss og andre deltakere. 


Har du innspill og spørsmål kan du enkelt kontakte oss via din bruker i appen. 


God tur fra oss i Ti på Topp!

Tilbake til hovedside