Om Ti på Topp Grenland

VELKOMMEN TIL ÅRETS TURKONKURRANSE I GRENLAND

Hva er Ti på Topp?

Ti på Topp Grenland er et tilrettelagt folkehelsetilbud i regi av Telemark Bedriftsidrettskrets. Tilbudet er for alle, uansett alder, og går ut på å besøke ulike turmål rundt forbi i Grenland fra 1.mai til 31.oktober. De fleste turmål kan nås med sykkel, men vi har naturligvis tatt med noen herlige topper også som vil kreve vandring til fots. 
Du kan delta på et bedriftslag, vennelag, familielag eller som individuell deltaker. 

Fra kampanjestart vil det være opp mot 30 turmål rundt i Grenland. Når du har meldt deg på vil du kunne se turmålene i appen. Vi lanserer turmålene i sosiale medier i tiden frem mot kampanjestart. Turmålene registreres i “Ti på Topp” appen eller på vår nettside. Via appen og din bruker kan du hele tiden følge med på hvor mange turmål du har fullført.

Ti på Topp er trygt, enkelt og gøy!

 

Hvorfor Ti på Topp?
Ti på Topp legger til rette for at du kan være fysisk aktiv med sykkel og til fots, og samtidig oppleve å bli kjent med mange av Grenland sine flotte områder. Vi bidrar til folkehelse og ønsker at alle skal være aktive på den måten du selv ønsker. Her kan alle delta, uansett form, nivå eller alder. Du velger selv om du vil sykle, løpe eller gå. Delta alene, sammen med venner, kollegaer og eller med familie. Vi lager ikke nye traseer og løyper, men vi forholder oss til de flotte stiene som er merket av DNT og alle de flotte turlagene. Ti på Topp skal kun være en turkonkurranse som motiverer deg til å komme deg ut å bruke disse flotte turmålene vi har i Grenland.

Ti på Topp en en turkonkurranse hvor vi oppmuntrer til å danne lag, særlig internt i bedriftene. 

 

Hvordan melder jeg meg på? 
Last ned appen (Ti på topp) fra Google Play eller AppStore på din mobil. Registrer deg under Ti på Topp Grenland.
Velg ditt neste turmål, og se veibeskrivelse og kart. 
Når du er i nærheten av turmålet, trykker du “sjekk inn” i appen for at turmålet skal bli registrert. Det vil være mulig å registrere turmål selv uten 4G dekning. Dette er et heldigitalt turtilbud, men noen av turmålene vil ha et skilt som markerer turmålet. 

Hvis du ikke har mobil kan du logge deg inn på www.grenland.tipåtopp.no og registrere dine turmål på “min side” i etterkant via en turmålkode som du kan etterspørre. Her kan du også gjøre endringer i din bruker. 

 

Hva koster det? 
For deltakelse koster det 170,- for voksne, og 80,- for barn (opp til fylte 13.år) for hele sesongen.

 

Hvorfor koster det penger?
Ti på Topp Telemark har kostnader knyttet til hjemmeside, app, skilt og premier med mer, og er driftet av Telemark Bedriftsidrettskrets.

 

Hvem kan delta? 

Individuell deltakelse:
Delta alene. Dersom du ønsker å gjennomføre Ti på Topp alene velger du påmelding for individuell deltakelse.

Bedriftslag:
Delta med din bedrift. Alle bedrifter kan delta. Her kan man også lage interne lag og konkurranser innad i bedriften, og sammenligne seg med andre bedrifter. Ti på Topp kan være et enkelt, morsomt og sosialt HMS tiltak på din arbeidsplass. Å gjennomføre Ti på Topp med kollegaer kan gi økt overskudd, samhold og trivsel blant ansatte. Vi oppmuntrer bedriftene til å dekke kostnadene for sine ansatte som en del av et aktivt tilbud til sine kolleger.

Vennelag:
Delta med venner. Ønsker du å ha med deg vennegjengen på et turlag velger du å delta i venneklassen. Hvert lag består av 3-8 deltakere. Del gjerne utfordringen med andre venner. Hvem klarer alle turene i løpet av sesongen?

Familielag:
Delta med din familie. Ønsker du å ha med deg familien på et turlag velger du å delta i familieklassen.  Hvert lag består av 3-8 deltakere. Del gjerne utfordringen med øvrig familie. Hvem klarer alle turene i løpet av sesongen? 

Påmelding barn:
Det er den voksne med mobil (bruker) som registrerer sine barn i familieklassen.
Det er også den voksne som registrerer turmålene på hvert enkelt barn via sin bruker. Dersom du har barn fra 13 år som har egen mobiltelefon, og som ønsker å benytte denne til innsjekking under Ti på Topp- konkurransen- må de meldes på separat (egen bruker) og må være over 13 år. Hvis du oppretter familielaget "Familien Hansen" når du selv melder deg på, søker du bare opp det laget og får barnet inn under samme laget når du melder barnet på i etterkant.

 

Premier:
Vi vil kontinuerlig jobbe dynamisk via appen og utfordre deg til ulike turmål, konkurranser og aktivitet. Vi vil trekke ut premier underveis. Alle voksne over 13 år som fullfører minst 10 turmål får et populært Ti på Topp krus. Alle barn under 13 år som fullfører minst 4 turmål får medalje. Ta gjerne bilder og legg ut i appen og vi vil trekke ut noen bildepremier underveis. 

Hver måned vil vi også trekke ut følgende premier:

Månedens bilde: 
Inspirer oss og andre. Last opp dine turbilder i appen eller tagg oss på Instagram med #tipåtoppgrenland

Månedens lag: 
Det laget med prosentvis størst deltakelse i antall timer totalt hver måned.

Månedens deltaker:
Den deltaker med flest besøkte turmål per måned. Et turmål kan besøkes flere ganger.

 

 

Turmål:
Alle turmål er digitale. Det betyr at det er ikke skilt eller postkasser utplassert inntill videre.
Ti på Topp er en turkonkurranse som baserer seg på allerede merkede turområder og de mulighetene som allerede er der ute. Blant annet henter vi inspirasjon fra UT.NO og VisitTelemark for både turmål og beskrivelse.
Vi oppmuntrer alle til å være en del av sine lokale turlag å støtte opp om den flotte innsats som legges ned av løypagruppene ute i de lokale turlagene.

 

Kampanjeperioden varer fra 1. mai og ut oktober, så du har god tid til å gjennomføre de turene du ønsker. Planlegg turene, smør med deg niste og få gode turopplevelser i Grenland. 

 

Smittevern:
Ti på Topp er et utmerket turtilbud også i korona tider. Vi ber alle ivareta et godt smittevern, følge de forelagte retningslinjer og vise hensyn til møtende personer. 

Hold deg informert på www.fhi.no om videre retningslinjer. 

 

 

Ansvar/Forsikring:
Deltakelse gjøres til en hver tid på eget ansvar. Norges Bedriftsidrettsforbund har ikke lisens i sine kontingentet og forsikring av deltaker er ikke inkludert i kontingenten. Vi anbefaler alle deltakere om og ha sine egne forsikringer i orden. Planlegg turen godt, følg med på værforhold og beregn alltid at være kan raskt endre seg. Husk, det er ingen skam og snu. Deltaker kan også tegne sin forsikring via vår partner Gjensidige https://www.bedriftsidretten.no/insurance/index

 

 

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ:
Hjemmeside: www.grenland.tipåtopp.no 
Facebook: @tipaatoppGrenland
Instagram: @tipaatoppGrenland (Ti på Topp Grenland)

Bruk #tipåtoppgrenland og tagg oss underveis i dine bilder om du ønsker å dele bilder med oss og andre deltakere. 


Har du innspill og spørsmål kan du enkelt kontakte oss via din bruker i appen. 


God tur fra oss i Ti på Topp!

 

Tilbake til hovedside